MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Huishoudtips voor als je op jezelf gaat

Poetsen kan leuk zijn, je moet er alleen eventjes de tijd voor nemen maar hoe pak ik het aan?
Nu ik inmiddels meer dan twee jaar op mezelf woon: weet ik wel wat huishoudtips te vertellen, van grootmoeders huishoudtips tot mijn eigen tips én ik vind het leuk om te delen. Daarom heb ik deze tips voor je op een rijtje gezet zoals ik altijd doe. Lees dus vooral eventjes mee.

Voordat ik op mezelf ging kreeg ik van mijn moeder van huis uit wat tips mee, dit hoeft niet voor iedereen het geval te zijn. Als je op jezelf gaat moet je toch een hoop uit jezelf doen je komt er vanzelf achter dat het allemaal anders ligt.. vandaag geef ik je wat tips, handig toch?!

Nieuwe spullen?!

Als je op jezelf gaat moet je natuurlijk veel nieuw kopen: of als iets kapot is gegaan tijdens een verhuizing (ook meegemaakt!). Dan is het belangrijk dat je goede spullen aanschaft. Maak eerst een lijstje met wat je nodig hebt, en ga zo verder aan de slag.

Stofzuigen

Het is belangrijk dat je voor het stofzuigen, begint met het schoonmaken van je spullen bijvoorbeeld met een microvezeldoekje: handig! Zelf is mij altijd geleerd om van boven naar beneden te werken. Zo maak je alles goed schoon en kun je er eventjes weer mee door.

Zelf had ik een hond: iedere dag stofzuigen dus en druk in de weer om het huis in orde te krijgen. Als je stofzuigt, zorg er dan voor dat je tactisch stofzuigt begin bij het begin en schuif e.v.t. spullen weg, zo kun je makkelijker overal bij.

Ruim eerst goed op

Je kunt natuurlijk direct beginnen met het schoonmaken van je huis, maar ruim eerst wel je spullen op. Laat niks rondslingeren, en zorg ervoor dat bijvoorbeeld je prullenbak is geleegd: zet bijvoorbeeld de zak in het portiek of voor de deur zodat het niet gaat geuren.
Wist je dat je een luchtventilator hebt, die warme en koude lucht verspreid? Echt een must-have in je huis om te hebben! Althans, ik ga er voor sparen.

(Schoonmaak)azijn is je vriend

Je hebt 2 soorten azijn: schoonmaakazijn en natuurazijn, beiden ideaal voor bijvoorbeeld een vlek verwijderen. Zorg er wel voor dat je schoonmaakazijn zonder parfum gebruikt (Original). Azijn kun je gebruiken in je tuin voor onkruid, maar ook voor je ramen spic en span te krijgen. Het is ook nog eens hygiënisch! Schoonmaakazijn kun je gebruiken om je badkamer of toilet schoon te krijgen.  Handig, om in huis te hebben. 

Mijn tips voor de was én vlekken

Het uitzoeken van de was duurt bij mij altijd een eeuwigheid. Maar als het uitgezocht is, begint het wassen. Zelf kijk ik altijd nog in huis of er nog iets ligt: bijvoorbeeld het dekentje van de hondenmand, of een dekentje dat je in de avond gebruikt. Ook dit is belangrijk om te wassen.
Heb je last van vlekken? Ossengalzeep is de oplossing! Dit is een grootmoeders tip die ik gebruikte om de vlekken uit mijn bank te halen. Plus de sojavlekken op mijn nieuwe bed. (ik at Sushi in bed, oeps)

Bacteriën in keukendoekjes

Over rondslingerende spullen gesproken: in de keukendoekjes zitten heel veel bacteriën die je graag niet wil hergebruiken. Denk wel goed na want sommige doekjes kun je wassen.

Heb jij nog goede schoonmaaktips?
Dit artikel bevat gesponsorde links – uitleg