MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Wat te doen voor mooi glanzend haar tijdens de zomermaanden?

Nu de zomer begonnen is, sta je waarschijnlijk te springen om lekker naar het strand te gaan of te zitten op een terrasje.
Je hebt de zonnebrandcrème al in de tas gestopt, evenals een zonnebril. Echter, is het in de zomer niet alleen belangrijk dat je je huid beschermt tegen de zon, want je haar moet ook veel doorstaan. Wind, zout, zand, chloor in water en voornamelijk UV-stralen kunnen je haar uitdrogen, dof maken en zelfs de kleur aantasten.


Vergeet daarom niet dat het belangrijk is om je haar net dat beetje extra te geven tijdens de zomermaanden. Zijn jouw haren al klaar voor de zomer? Hier lees je wat je moet doen om je haar te beschermen en zijn glans terug te krijgen.

Je haar beschermen tegen de zon

Bijna alle slechte invloeden voor het haar zijn op het strand aanwezig. De combinatie van warmte en wind maken je haar droog en breekbaar. Daarnaast zorgt de zon ervoor dat je haar pigment verliest, met gevolg dat je haar dof en onhandelbaar is. Je haar beschermen tegen de zon is dus geen overbodige luxe. Na een aantal dagen in fel zonlicht te hebben gezeten zonder de juiste verzorging, kan je haar gaan afbreken, splijten of pluizig worden. Daarnaast kan je haar ook een paar tinten lichter worden door UV-straling. Dat is zonde als je net naar de kapper geweest bent.


Je kunt ervoor kiezen om een haarband of pet te gaan dragen, maar er zijn ook haarsprays met UV-bescherming beschikbaar. Het is belangrijk om erop te letten dat de spray geen harde alcohol bevat zoals ethanol of ethyl alcohol. Deze ingrediënten kunnen je haar uitdrogen. De Moroccanoil Color Complete Protect & Prevent Spray is bijvoorbeeld een haarspray die ervoor zorgt dat je haarkleur niet vervaagt en zijn kracht niet verliest. Deze spray beschermt het haar tegen UV-straling, luchtvervuiling en hitte stylingsproducten.

Door zee- en zwembadwater kan je haar uitdrogen

Zorg ervoor dat haar niet vaak wordt blootgesteld aan chloorwater, hoe verleidelijk het ook is. Kan je het toch niet laten? Maak je haren dan eerst nat met kraanwater. Het haar is als een spons: het neemt op wat het kan. Dus doordat je je haren eerst nat maakt met ‘schoon’ water, krijgen zout en chloor minder de kans om je haren binnen te dringen. Een andere optie is om je haar voordat je gaat zwemmen te wassen met een conditioner. Ook dan hebben chloor en zout minder kans, doordat het de haarschubben sluit.

Het verzorgen van je haar na het zwemmen

Na een dag in de zee of aan het zwembad merk je het meteen: zout of chloor doet dingen met je haar. Moet je daarom het water ontwijken en oververhit toekijken hoe anderen een verfrissende duik nemen? Welnee.

Door chloor blijft het zwembad schoon, maar verwijdert daardoor wel de natuurlijke oliën en het vocht uit je haar. Hierdoor wordt het haar droog en gaat het makkelijk klitten. Het is belangrijk dat je je haar goed verzorgd met een voedende behandeling. Door niet alleen gebruik te maken van een verzorgende shampoo en conditioner, kun je je haar een extra boost geven door gebruik te maken van een haarolie met bijvoorbeeld arganolie. Dit kan het haar voorzien van een mooie glans en het vervolgens zijdezacht aan laten voelen. Haarolie is tijdens de zomermaanden bijna essentieel doordat het het haar een zachte en beter handelbare textuur geeft. Het zorgt ervoor dat je haar weer gevoed en versterkt wordt.

Een ander product dat de perfecte touch kan geven voor elke haarstijl na een lange zomerdag, is een Glimmer Shine Spray. Ideaal als je in de avond ergens gaat dineren. Je haar gaat ervan glanzen, doordat de spray licht reflecteert en voorkomt het dat je haar gaat pluizen. Het eindresultaat? De spray geeft een prachtige glans en optimale bescherming.

Wat neem je mee in de koffer?

Voor een volledige verzorging van het haar is het naast een verzorgende haarolie, ook belangrijk om een goede shampoo en haarmasker te gebruiken. Een handige travelkit met dit soort producten is daarom onmisbaar in je koffer. Mocht je toch geen genoeg kunnen krijgen van een stijl of krultang, dan kan deze gerust mee. Het blijft alleen belangrijk dat je je haar voldoende verzorgt voor en na het gebruiken van stylingtools.

Ben je nu helemaal zomer haar proof? Wil jij nog meer producten bekijken die gunstig kunnen zijn om je haar een extra boost te kunnen geven tijdens de zomermaanden? Bekijk dan ons assortiment. Heb je nog vragen over andere producten? Neem dan contact met ons op.

 

Dit artikel bevat gesponsorde links – uitleg


laatste updates in je mailbox