MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Ruim je kledingkast op met deze simpele tips

Het gekke is dat ik dacht dat ik al eerder een artikel had gemaakt over het opruimen van een kledingkast
, nou kwam ik erachter dat dit totaal niet het geval was. Dus werd het weleens tijd om hierover een artikel te maken. Want eens in de zoveel tijd is het weleens tijd om die rommeltje in je kledingkast op te ruimen, daarom schreef ik een aantal tips voor je op. Bekijk het verder.

Mijn kledingkast

Laatst had ik dus mijn kledingkast opgeruimd. Nou, het was niet mijn plan maar me moeder kwam eventjes op visite en die zei dat ik nieuwe kleding nodig had en gooide zo 3 zakken met oude kleding weg. Nou had ik dus al een tijdje me kleding niet weggegooid maar toen ik dat eenmaal had gedaan voelde het als een opluchting.

Meestal erg netjes, ik ben echt een perfectionist en moet alles op volgorde leggen anders wordt ik zelf ook chaotisch. Zelf heb ik een grote kaptafel en daar leg ik mijn kleding in die is namelijk groot genoeg voor mij.

Ik was namelijk altijd zo’n typ van het bewaren, maar nu ik op mezelf woon merk ik dat het alleen maar in de weg gaat staan zo heb ik bijvoorbeeld laatst me kelder opgeruimd waar ik dus me blogger dozen in had staan die ik nog niet had weggegooid. Ik heb nu alle ruimte van de wereld: heerlijk.

Haal eerst alles eruit

Om te beginnen moet je natuurlijk alles eerst eruit halen voordat je alles gaat sorteren. Leg bijvoorbeeld alles eventjes op je bed. Zo merkte ik dat ik meer kleding had, dan dat ik dacht doordat ik ze op bed had gegooid. Ook al is het een soort van chaos krijg ik altijd een beetje door waar ik moet beginnen.

Hoe ga je het opnieuw indelen?

T-shirts, jeans en ondergoed op een aparte plank of in een lade. Bekijk je kledingkast: hoe wil ik het indelen? Waar leg je bijvoorbeeld je favorieten spijkerbroeken neer, of de T-shirts. Denk hierbij ook aan winter en zomer kleding, nu het wat warmer wordt.

Sorteer alles eerst

Nu is het belangrijk om je kleding te sorteren. Welke kleding wil je ophangen? Welke kleding pas je nog? Sorteer alles op kledingsoort en niet op kleur dat komt later wel.

Miskopen? Gooi het weg

Persoonlijk vindt ik het goed om eens in de zoveel tijd kleding weg te gooien. En dat natuurlijk als smoesje te gebruiken om nieuwe kleding te scoren. Zelf heb ik het boek van Kon Mari gelezen een opruimboek die je motiveert om dus op te ruimen. Meer opruim-methodes zie je hier: https://www.wenz.nl/kledingkast-opruimen-methodes-in-vergelijk/. Zei, zegt dat ook maakt het je nog gelukkig, en heb je het nog nodig? Dit boek heeft me geactiveerd om meer dingen weg te gooien of te geven als ik het zelf niet meer nodig had.

Deel het opnieuw in

Nu is het dus tijd om je kledingkast in te delen nadat je je kleding heb gesorteerd, en weggegooid of gegeven. Denk nog steeds aan de winterkleding, en zorg ervoor dat de kleding die je kunt ophangen ook daadwerkelijk opgehangen worden zodat je meer ruimte over hebt in je kast. Maak rechte stapels zodat alles er netjes en keurig uit ziet zodra je de volgende keer je kast open trekt.

Probeer er ook op te letten dat je kleding die je vaak draagt snel kunt pakken (als je ooit een keer haast hebt) en het op ooghoogte legt, denk hier bijvoorbeeld aan de jeans en truien.

Sommige mensen vinden het fijner om het ook op kleur te leggen. Maar dit is natuurlijk erg persoonlijk, zelf doe ik dit namelijk niet.

Hoe ruim je je kledingkast op?Dit artikel bevat gesponsorde links – uitleg

laatste updates in je mailbox