MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Hoe je de juiste Trouw, Verloving of Familie-ring uitkiest

Er zijn heel veel verschillende soorten ringen te koop: zilver, goud, koper en nog veel meer kleuren. Naast kleuren moet je natuurlijk ook nog eens weten waarvoor je koopt. Eigenlijk is het vrij ingewikkeld om de juiste ring uit te kiezen. Maar vandaag help ik je een handje op weg met dit artikel!

Zelf heb ik een aantal ringen in bezit. Niet al te dure, maar ook een paar kinder-ringen die ik van mijn familielid had gekregen die wel goud bevatten of stenen. Zelf ben ik 24, nog niet getrouwd. Maar persoonlijk hoeft dat van mij helemaal niet. Ik hecht me niet aan trouwen. Ik vind het leuker om pas jaren later te trouwen, met kinderen erbij. Zodat je zeker weet na jaren 'ik blijf bij diegene waarvan ik hou'. Bovendien kunnen ze dan ook bloemetjes strooien ;-). Natuurlijk weet ik dat nu ook, maar zie trouwen meer als een papiertje. Ik ben ook gelukkig zonder.

Daarnaast moet mijn man (ja ook zonder trouwen wil ik hem zo noemen). Me nog ten huwelijk vragen. Daar vindt ik wel dat daar een goede verlovingsring bij hoort.

Stap een: Waarvoor koop de ring?

Omdat er zoveel keus is op de markt is het eerst belangrijk waarvoor je de ring gaat kopen. Dit is stap een, maar toch wel de belangrijkste stap. Zodra je weet waarvoor je het koopt, scheelt het al de halve werk. Bruiloft op komst? Dan denk je vaker aan duurdere ringen: diamanten, zilver of goud. Verloving? Dan ga je al snel voor een simpele ring. Zo kun je eigenlijk al van te voren bedenken wat voor budget je hier voor kunt uitstippelen.

Stap twee: Kies jou budget.

Goedkoop = duurkoop? of toch niet..

Zoals ik in de eerste stap al zei: dat als je weet waarvoor je de ring gaat kopen al een budget kunt vaststellen voor je ring. Het kan zo zijn dat je een ring zoekt, maar zelf gewoon niet veel te besteden hebt. Logisch. Tegenwoordig zijn voor verlovingsringen en trouwringen vele keuzes op de markt. Online of in de winkel er zijn vele keuzes. Inclusief ringen die niet al te duur zijn. Zelf koop ik altijd iets zonder echt te kijken hoe duur iets is. Meestal kijk ik dan altijd online al hoe duur een winkel of webshop kan gaan zodat ik een soort 'indicatie' heb. Natuurlijk kies ik zelf niet het duurst. Begrijp me niet verkeerd. Maar als iets goedkoper is, maar wel de perfecte ring is. Keur ik de ring niet af op de prijs. De perfecte ring is in mijn ogen gewoon onbetaalbaar.

Stap drie: Zilver, Goud-karaats, Diamant of Koper? Soort ring

Tegenwoordig heb je ringen in alle kleuren. Zelf ben ik echt een koper-gek en zal dan ook voor koper gaan. Maar als ik later ga trouwen 'als' dan zoek ik wel een klassieke ring. Eigenlijk gewoon zoals het hoort. Kies je voor een simpele steen, of een opvallende?

Stap vier: hoe kies je de juiste ringmaat?

Vroeger nam ik altijd een oude ring mee om de juiste ringmaat te kiezen. Achteraf moest ik hem altijd laten vermaken omdat het gewoonweg niet passte. Tegenwoordig kun je online tools vinden; zo kun je met een simpel papiertje om je ringvinger waarnaar je een scheurtje in maakt en daarna opmeet online al zien wat de perfecte ringmaat is. Zo heb ik ringmaat 18 alleen ben ik laatst 10 kilo afgevallen, het gekke is dat ringmaat 18 nu te 'los' voor mij zit. Ben ik dan afgevallen om me vinger? Gek hé? Zelf vindt ik het wel erg fijn dat je nu met een paar simpele trucs weet wat jou perfecte ringmaat is.
Dit artikel bevat gesponsorde links – uitleg