MELLAAH

alles.in.een.blog

Welke bluetooth speaker past bij jou?

De bluetooth speaker is momenteel een razend populair apparaat. Dat is niet vreemd, want je kunt hem in tegenstelling tot veel andere apparaten eenvoudig overal mee naar toe nemen. Daarnaast kun je er tegenwoordig heel gemakkelijk verschillende apparaten op aansluiten. Veel speakers hebben zelfs een belfunctie waardoor je hem kunt gebruiken om handsfree mee te bellen. In dat geval zit er in de speaker een microfoon gebouwd. Je moet er wel naast gaan staan om hem als telefoon te kunnen gebruiken. Ben jij ook inmiddels overtuigd en wil je die bluetooth speaker kopen die je al zo lang op je verlanglijstje hebt staan? Dan is het tijd om wat meer informatie over de verschillende type bluetooth speaker te verzamelen.

Hoe werkt eigenlijk een bluetooth speaker?

Een bluetooth speaker is niets meer dan een luidspreker die verbinding kan maken met andere audiobronnen door middel van de draadloze bluetooth technologie. Een vereiste is dat beide apparaten wel voorzien zijn van deze functie. Door deze technologie wordt informatie verzonden met behulp van radiogolven. Dit noemen we streamen en dat gaat erg snel en heel efficiënt. Daarbij moet vermeld worden dat dit het beste werkt wanneer het van een relatief korte afstand gebeurt. De ideale draadloze verbinding tussen twee apparaten wordt met deze techniek gemaakt binnen een straal van tien meter. Wanneer je hier buiten komt, kan de verbinding haperen of zelfs helemaal wegvallen.

Waar vind je deze technologie?

Deze draadloze technologie is met name terug te vinden in mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en (kleine) speakers. Het is met bluetooth mogelijk om muziek van je smartphone af te spelen in bijvoorbeeld je auto of via een speciale bluetooth speaker. De verbinding met een bluetooth speaker tot stand brengen is heel eenvoudig en verloopt meestal snel en vlekkeloos. Vandaar ook dat de bluetooth speaker een veel gebruikt item is om mee te nemen op vakantie, naar het strand, naar een feestje of naar welke plek dan ook waar jij je favoriete muziek wilt afspelen. De prijzen van deze draadloze speakers lopen uiteen en zijn afhankelijk van het aantal mogelijkheden die erop zitten en van de gebruiksduur van de accu

Een portable sound system

Oorspronkelijk werden de meeste bluetooth speakers ontworpen voor gebruik in een kleine ruimte zoals een keuken, badkamer of klein zaaltje. Doordat de speaker vrij compact is neemt hij niet veel plaats in beslag en valt hij niet te veel op in de omgeving. Nu zien we echter dat de bluetooth speaker door zijn draagbaarheid en kleine omvang steeds meer naar andere plekken buitenshuis meegenomen wordt. Het kan zo zijn dat je in bepaalde situaties naar een voller basgeluid of meer volume verlangt. Dan kun je het beste kiezen voor een grotere bluetooth speaker die doorgaans meer vermogen en grotere luidsprekers bezit waardoor je meer volume en bas kunt verkrijgen.

Gebruik binnenshuis

Ook nog een optie voor het gebruik binnenshuis is een stereo bluetooth speakerset. Deze speakers worden vaak op een vaste plek neergezet zoals naast de tv of op een bureau. Hiermee kun je op een handige manier genieten van je muziek, films of games en is het ook mogelijk om bijvoorbeeld het geluid van je platenspeler weer te geven. Het kan zijn dat bij deze sets knoppen aan de zijkant van de speaker zitten om het volume en de hoeveelheid bas die je wenst mee te regelen. Vaak zit hier ook nog een meegeleverde afstandsbediening bij zodat je alle mogelijkheden vanaf je stoel kunt bedienen. Een stereo bluetooth speakerset is daarnaast vaak stijlvol, zodat het geen stoorzender maar juist een aanwinst is voor je interieur.

Waar je op moet letten bij de aankoop?

Belangrijk om te weten alvorens je tot aankoop overgaat is: waarvoor wil je de bluetooth speaker gaan gebruiken? Is dit vooral binnenshuis, dan is het misschien een beter idee om voor een bekabelde wifi speaker te gaan. Wanneer toch de keuze valt op een bluetooth speaker is het slim om een type te kopen dat op netstroom werkt zodat je nooit het probleem hebt van een lege accu tijdens het bekijken van een film, het gamen of muziek luisteren.

Ga je de bluetooth speaker vooral onderweg gebruiken dan ligt de voorkeur bij een apparaat met een batterij of accu. Van belang is de accu- of batterijduur en daarnaast hoe lang de oplaadtijd is, want dit kan per speaker nogal variëren. Eenmaal opgeladen gaat de accu of batterij tussen de drie en veertig uur mee, hier zit dus nogal wat verschil in. Ook slijten kleine accu's en batterijen meestal sneller dan de grotere exemplaren omdat je ze vaker moet opladen. Daarnaast is het ook verstandig om te letten op de omvang van de bluetooth speaker. Sommige exemplaren passen zelfs in je jaszak, terwijl je voor grotere zelfs een aparte tas moet aanschaffen. De bluetooth speaker kan ook nog een aantal extra opties bevatten, zoals:

  • (spat)waterdichtheid;

  • de mogelijkheid om handsfree te bellen;

  • het opladen van je smartphone via de micro-usb aansluiting;

  • NFC, waardoor de speakers eenvoudig te koppelen zijn.
Welk apparaat gebruik ik het liefst?

Zelf heb ik een grote 'Herman Kardon' speaker laatst bij mijn nieuwe telefoon gekregen, ben hier zó blij mee. Ik gebruik deze het liefst iedere dag om niet de TV aan te doen. Daarnaast heb ik een paar kleine 'speakers' deze gebruik ik in de keuken, tijdens het koken of schoonmaken. Ik kan gewoon niet zonder muziek.

Dit artikel bevat gesponsorde links – uitleg

updates in je mailbox;