MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Een kalknagel herkennen en behandelen (plus 5 keer de beste natuurlijkegeneesmiddelen)

Het hebben van één of meerdere kalknagels vormt een veelvoorkomend probleem waar twee op de drie mensen ooit persoonlijk mee te maken krijgt. Dit is niet direct gevaarlijk, maar wel zeer vervelend. Tijd om er vanaf te komen dus! De donkere dagen aan het begin van dit kalenderjaar vormen een prima excuus om ze te verstoppen in een dik paar sokken. Hoe lekker zou het zijn als dit komend voorjaar nergens meer voor nodig is. Na het lezen van deze blog ben je niet alleen in staat om beginnende kalknagels te herkennen, ook ben je bekend met de beste natuurlijke geneesmiddelen om er vanaf te komen. Lees daarom snel verder!

Wat zijn en hoe herken je beginnende kalknagels?

Een kalknagel ontstaat via een schimmelinfectie van de huid of teennagel(s) en wordt ook wel schimmelnagel genoemd. De kans op het oplopen hiervan groeit zodra de huid vochtig is. Dit zorgt ervoor dat het verschijnsel in de volksmond ook wel bekend staat als zwemmerseczeem. De schimmels die de infectie veroorzaken zijn sluw genoeg om zich in de beginfase ongezien te settelen. Na verloop van tijd spelen één of meerdere symptomen op. Zo kan er verkleuring of verdikking opspelen en bestaat zelfs de kans dat de nagel op een pijnlijke wijze geheel los zal laten. Het is raadzaam om je voorafgaand aan de behandeling uitgebreider in de oorzaken, risicofactoren
en kenmerken
van kalknagels te verdiepen.

Natuurlijke geneesmiddelen tegen kalknagels

Heb je een besmetting opgelopen en worden één of meerdere van de benoemde symptomen langzaam zichtbaar? Geen paniek! Met de volgende vijf natuurlijke geneesmiddelen ben je in staat om ongewenste besmettingen zorgvuldig de kop in te drukken.

Neem een knoflook bad

Hoewel het laten laseren van kalknagels een prima oplossing kan zijn, is dit tevens een zeer dure reddingsboei. Dit kan stukken goedkoper. We trappen daarom af met een eerste alternatief en een natuurlijk geneesmiddel waarbij knoflook het hoofdbestandsdeel vormt. Breng voor een optimale werking 500ml water aan de kook en voeg tien geplette knoflookteentjes toe voor je deze combinatie drie tot vijf minuten laat koken. Laat je voeten twintig minuten weken in dit middeltje zodra het van het vuur is gehaald en het een aangename temperatuur bereikt heeft. Pas deze procedure drie keer per week toe voor een zo groot mogelijk effect.

Lak je nagel met yoghurt

Ook via het aanbrengen van een laag pure yoghurt kunnen ongewenste kalknagels bestreden worden. Breng dit altijd aan met een schone verfkwast, laat de boel na aanbrengen rustig drogen en veeg alles vervolgens schoon met een vochtige doek. Pas deze methode dagelijks driemaal toe om de kansen op resultaat te optimaliseren. De aanwezigheid van probiotica maken yoghurt tot een behulpzaam middel dat ons afweersysteem van een boost voorziet en gelijktijdig helpt om andere schimmelinfecties te slim af te zijn.

Toonbare voeten dankzij tea tree olie

Het aanbrengen van Tea Tree olie is een volgende tactiek die ervoor dient te zorgen dat je in de zomer van 2019 weer zonder enig gevoel van gene met je blote voeten over een willekeurig zonovergoten stand kunt lopen. Breng voor de behandeling enige druppels aan op de desbetreffende nagel en verdeel dit vervolgens via een wattenstaafje evenredig over de gehele nagel.

Versla je kalknagel met appelazijn

In de strijd tegen kalknagels en overige bacteriën vormt ook appelazijn een potentiele partner in crime. Maak voor het dagelijks zorgvuldig aanbrengen andermaal gebruik van een wattenstaafje. Waar de schimmel zich vaak ver onder de nagel nestelt luidt het advies om de appelazijn ook zo ver mogelijk onder de nagel aan te brengen.

Een oude bekende

Om het beloofde vijftal compleet te maken raden we een product aan dat je mogelijk kent uit een andere context, te weten Vicks VapoRub. Deze zalf is van origine ontwikkeld om verstopte luchtwegen weer te openen en verdere verschijnselen van verkoudheid te verzachten. Echter werkt de zalf ook ter bestrijding van kalknagels. Hiervoor smeer je de vloeistof vanzelfsprekend niet op je borst, maar op de desbetreffende nagel(s). De werking van dit middel is te verklaren aan de hand van de antimicrobiële eigenschappen die in dit medicijn verwerkt zitten.

Scoor nu jouw ideale middel tegen kalknagels

Voor alle benoemde manieren gaat op dat alles valt of staat met een enorme stapel geduld. Behandelingen zullen enkel effectief zijn wanneer ze nauwkeurig en structureel uitgevoerd worden. Maar onthoudt: de aanhouder wint. Stop nooit met behandelen voor de nagel in het geheel genezen is. Komt iedere aanpak zeer omslachtig op je over en geef je de voorkeur aan comfort, snelheid en een garantie op succes? Footlogix is altijd en overal toepasbaar en helpt naast het uiterlijk van de nagel verbeteren ook met het versnellen van het geneesproces. Pak jij komend voorjaar je teenslippers weer graag uit de kast? Kom dan nu in actie en zorg ervoor dat je voeten weer gezien mogen worden!