MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Terug naar 't begin

Het is een tijdje geleden de dat ik een blogpost schreef over mezelf. Dit had zo zijn redenen. Maar ik ben terug, en ga niet alleen reviews schrijven.

Terug naar 't begin 

Toen ik met mijn blog lay-out bezig was kwam ik er achter dat mijn blog de laatste tijd alleen maar reviews bevat. En eigenlijk niet meer had waardoor ik ooit was begonnen. Ik was ooit begonnen om een persoonlijke blog te creëren waarop ik een soort van dagboek 'zou houden' hier bedoel ik mee mijn leven met PTSS en een angststoornis.

Ik kreeg in het begin heel veel respons van andere meiden en vrouwen die het ook hadden. Dit voelde zo goed.

Ik was een tijdje, zo'n jaar. Even mijn passie kwijt mijn vriend kreeg eind vorig jaar vrij. Toen besloot ik ook zo'n twee maanden vrij te nemen. Dit voelde zo goed dat ik daarna niet meer de 'kracht' had om verder te bloggen.

Nieuwe diagnose?! 

De laatste tijd hou ik me vooral bezig met mijn eigen gezondheid. Waarschijnlijk leidt ik niet alleen onder PTSS en een angststoornis maar ook onder iets anders.

De laatste half jaar ben ik een heftige diagnose onder gegaan. Mijn psycholoog heeft onderzocht of ik misschien lijdt aan een vorm van autisme/hoogbegaafdheid/adhd omdat ik zoveel last heb van chaos om mij heen en dat ik niet tegen verandering kan en een fotografisch geheugen heb die ik niet 1,2,3 kwijt kan.

Ik wist wel dat ik anders was, en dat is misschien niet alleen aan mijn PTSS zou liggen. Begin januari krijg ik de uitslag. Ik vind het erg spannend.. maar ook een last van mijn schouders.

Mijn angsten

Het jammere vind ik dat je het niet aan de buitenkant kan zien wat iemand heeft, alleen als je er zelf last van hebt kun je er wat aan doen.

Laatst kwam ik een gedicht tegen in een serie die ik vertaald heb in het Nederlands wat ik erg mooi vind om té delen;

[Angst kan ons vasthouden
Vrees kan ons lamleggen
Maar vertrouwen verlicht de pijn
Hoop kan de hemel doen oplichten
Liefde geeft ons moed] 

de Liefde

In de liefde gaat het goed. Ik was een tijdje uit elkaar met mijn vriend, maar we hebben elkaar weer gevonden. Liefde doet soms pijn. Alles wat ik kan doen is richten op de toekomst en leven in het nu. Meer kan ik niet doen toch?

Begin Januari ga ik weer dagelijks bloggen, en ga ik er weer tegenaan. Zitten jullie al klaar?