MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Waarom verzamelen mensen? + WIN: Kaarten VerzamelJaarbeurs

Verzamelen: héél veel mensen doen het vooral in Nederland. Maar waarom verzamelen mensen, en wat kun je allemaal voor leuks verzamelen? Ik ging op onderzoek uit en waarom ik af en toe spullen verzamel of spaar. Kijk je mee?


Dit product is gekregen van VerzamelJaarbeurs. Zie: disclaimer voor meer informatie voor alle winacties.

Persoonlijk

Zelf was ik vroeger echt een ‘ verzamelaar ‘ zelfs mijn eigen speelgoed toen ik nog klein was. Ik spaarde van die Diddl spulletjes en heb zelfs ook nog een aantal spullen van Spongebob in huis (Ja, ik was Spongebob fan haha.).

Gelukkig heb ik van kleins af aan geleerd om dingen ook weg te gooien als ik het niet meer nodig had. Anders had ik denk ik nu nog kleine en grote items gespaard.

Tegenwoordig vind ik het erg leuk om dure dingen te sparen: Riviera Maison bijvoorbeeld hieraan wil ik binnenkort aan beginnen. Het lijkt me wel leuk om iedere keer iets leuks bij te kopen. En jij?

Waarom verzamelen mensen spullen?

Je kent het programma wel op SBS over Marktplaats items. Mensen kunnen werkelijk de raarste dingen verzamelen, maar ik vind wel dat je wel iedereen in hun waarde moet laten. Soms kun je echte juweeltjes in huis hebben: denk bijvoorbeeld aan het antiek van je oma. Dat kan best nog wat waard zijn zonder dat je het door hebt.

Sommige mensen sparen uit emotionele waarde of uit liefde voor het gene hij of zei spaart. Ik heb het mij altijd gefascineerd gevonden hoe en wat mensen interesseert in een bepalend item.

Maar wat kun je tegenwoordig allemaal verzamelen? Ik schreef een aantal voorbeelden op:

Parfumflesjes

De meeste mensen gooien hun parfumflesjes weg na gebruik. Maar sommige (en vooral dure) parfumflesjes zijn natuurlijk erg mooi om te sparen. Zelf vind ik de flesjes van Chanel erg mooi.

Boeken

De meeste mensen (zoals ik) hebben wel een aantal boeken in huis. Maar je kunt natuurlijk ook een boekenkast vol hebben. Wat mensen vergeten is: dat dit ook sparen is. Mijn tante had zo’n kast ik vond het als kind ook echt fascinerend om naar te kijken.

Tijdschriften

Soms kunnen (vooral) oude tijdschriften nog iets waard zijn: Donald Ducks of een oude Tina misschien kun je je geluk niet op met een aantal ervan in je collectie te hebben. Zelf heb ik een oud tijdschrift van ELLE Chanel editie in huis: ik vind deze té mooi om weg te doen.

Pokémon kaarten

Sommige zeldzame Pokémon kaarten kunnen nog aardig wat opbrengen, mits ze beschadigd zijn natuurlijk. Wie heeft er nog Pokémon kaarten in huis?

- Verzamel jij? Of wil je inspiratie op doen op een speciale ‘verzamelJaarbeurs’?

WINACTIE

Ik mag voor jullie 2 x 2 kaarten weggeven voor de VerzamelJaarbeurs volgend weekend (14 en 15 april). Wil jij dus samen met je moeder of vriendin cetera naar de Verzamel Jaarbeurs in Utrecht? Hieronder vind je wat je moet doen:

* Volg me op Facebook - het wordt gecontroleerd (ont)volgen heeft geen zin
* Schrijf in de reacties waarom jij zo graag deze kaarten wilt winnen
* Vul een geldig e-mailadres in de reacties

13 APRIL 2018 ONTVANGT DE WINNAAR/WINNARES EEN MAIL IN HAAR INBOX. OOK WORD DE WINNAAR/WINNARES BEKEND GEMAAKT OP MIJN FACEBOOK.Wat spaarde jij vroeger, of spaar je nog steeds? Ik hoor het graag.