MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Hoe kleding je humeur kan beïnvloeden

Wat zegt jouw kleding die je nu aan hebt? Ben je vrolijk, niet in vel of boos. Kleuren in je kleding beïnvloed je leven. Denk bijvoorbeeld aan de kleur zwart: donker, grauw en wordt vaak gedragen als er iemand is overleden. Denk nu aan een felle kleur: zie je dan iemand vrolijk voor je? Sommige kleuren in je kleding zeggen meer dan je zelf denkt. Ik ging op onderzoek uit!

Je humeur en kleding

We weten allemaal dat kleding ons net dat ene setje tijdens je sollicitatiegesprek geeft, of tijdens een presentatie. Als je vanbinnen niet goed in je vel voelt; ga je dat uitstralen maar niet alleen met je gezichtsuitdrukking maar ook met je kleding. Je denkt niet meer aan het perspectief maar alleen aan: Primá ik trek dat wel aan vandaag. Zelf merk ik als ik nieuwe kleding heb, dat ik het al direct klaar leg voor de volgende dag waardoor het mij een goed gevoel geeft en wat meer vertrouwen over de dag zelf.

Kleding is dus een echte power tool die je in het dagelijkse leven toepast. Het gaat er natuurlijk om het vinden van je ‘eigen stijl’ zodat je wat meer in je vel gaat zitten.

Persoonlijk: mijn moment van zelfvertrouwen

Verder herken ik het wel als ik nieuwe kleding koop, niet kan wachten om het aan te trekken en mezelf direct zelfverzekerd voel. Al is het gevoel maar heel kort werkt het wel.

Denim mét kleur

Tegenwoordig heb je jeans in alle soorten en maten. Het leuke is dat je verschillende kleuren jeans kunt combineren, en altijd draagbaar zijn. Een blauwe jeans straalt rust uit, of bijvoorbeeld een Blauwe trui van Esprit daarentegen heb je ook de kleur grijs die juist weer de perfectionist uitstraalt. Wil je een goede denim stijlen en toch frisser eruitzien? Ga dan voor laagjes: een oversized jurk past hierover goed. Daarentegen is het ook nog eens lekker warm tijdens deze dagen.

Vrouwen én kleuren

Roze, paars of rood je kunt veel kleuren bedenken als je aan vrouwen denkt. Neem bijvoorbeeld een roze sweater via Loavies: dit betekend dat je een bazig typje bent. Zelf ben ik gelukkig niet meer van die opvallende kleuren, toen ik wat jonger was rond de 15,16 wel ik kon niet zonder een kleurtjes T-shirt of zelfs een broek. Ik stond wel graag in de picture ja. Soms zijn kleuren in je kleding makkelijk te raden. Waar denk jij aan, als je aan rood denkt bijvoorbeeld? Ja, passie en vooral heel erg vrouwelijk. Tegenovergestelde is paars: wat juist erg kalm betekend.

Seizoen kleuren

Sommige mensen houden zich aan een bepaald thema. Winter, zomer of lente outfits eigenlijk wisselen we heel wat af. Nou ben ik echt zo’n vrouw die zich aan thema’s houdt en zelfs om het seizoen mijn kleding weg gooi en nieuwe kleding koopt. Het leukste seizoen vind ik de lente, omdat je dan van die rustige kleuren draagt.
Weet jij ook nog een persoonlijk moment waarin jij zelfvertrouwen kreeg van kleding? Laat het mij weten, ben erg benieuwd.