MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Psychologe stopt ermee, en nu?

Soms is het raar om te vertellen hoe ik me voel.
Ik weet dat ik van mezelf nogal de schijn kan ophouden, alsof het goed met mij gaat. Helaas gaat het met vallen en opstaan in mijn persoonlijke leven. Ik weet het eigenlijk gewoon eventjes niet meer. Het lijkt wel alsof ik een terugval heb met mijn PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis).

Ik weet dat je als blogger vaak de stempel krijgt dat je alles krijgt wat je wil, en alles maar goed en aardig is. Helaas willen spullen niet zeggen hoe iemand zich daadwerkelijk voelt. Spullen zeggen natuurlijk niet alles en helaas denk de maatschappij van tegenwoordig er heel anders over.

Psychologe stopt ermee?

Ik ging natuurlijk al een tijdje naar de Psychologe hier in Rijswijk. Nadat ik een pauze had genomen met mijn vriend, zat ik er serieus doorheen. Dus besloot ik een keus te maken (ik kon gewoon echt niet meer) en nam eventjes een pauze. Dit is ongeveer 2 maanden geleden. Laatst kreeg ik een brief (toen ik eigenlijk terug wilde komen..) dat ik haar eventjes moest bellen.

Blijkt ze vanaf januari met pensioen te gaan, en zit ik zonder psychologe. Dus ik heb nu ook niemand om mee te praten.. plus hier in Rijswijk zijn er geen andere psychologen dan moet ik naar de stad Den Haag. En dat is met mijn PTSS eigenlijk niet te doen. Maar wanneer wordt ik dan geholpen?

Ik heb me nu maar weer ingeschreven in Den Haag maar daar staat er weer een wachttijd van 4 weken, plus ik weet nog helemaal niet of ik het red. Maar ik moet met iemand praten, vooral nu ik het doorheen zit. Gelukkig heb ik nog een beetje mijn blog, waar ik mijn angsten kwijt kan.

Geen verplichtingen

Zelf ga ik het vanaf vandaag rustiger aan doen; geen verplichtingen alleen af en toe mooie producten reviewen en een betere lay-out ontwerpen. Dit voelt beter voor mezelf aan, ook al is het misschien niet mijn doel. Natuurlijk wil ik groter cetera worden, maar soms moet je ook een stapje terug doen als je denkt dat dat voor jezelf niet goed voelt.

Moe, op?

Ik weet het niet, misschien ben ik wel té oververmoeid of is het de stress rondom de feestdagen of een combinatie ervan. Ik voel me in ieder geval niet mezelf. Daarom heb ik voorlopig alle opdrachten afgezegd of een pauze genomen van alles. Ik wil graag weer bloggen, waarvoor ik het in het begin deed.

De laatste tijd ben ik alleen maar moe, en op. Ik heb dagelijks weer nachtmerries over mijn pa en andere dingen. Ik maak me druk over dingen die kunnen gaan komen.

Terug naar de basis

Laatst kreeg ik een mailtje van een meisje die net last had van paniekaanvallen, ze vroeg om advies en dat ze in dezelfde situatie als mij zat. Dit zette mij wel aan het denken, want hiervoor deed ik het in het begin.

Mijn blog ben ik begonnen met een reden: andere te inspireren en te motiveren en vooral te informeren over het hebben van een angststoornis. Daarom ga ik zeer zeker hier meerdere blogs over maken.

Ik wil een overzichtelijke Lay-out, niet te uitgebreid. Gewoon lekker simpel maar toch uniek. Die ben ik ondertussen ook nog eens aan het maken.. leuk klusje, en daarbij moet ik al mijn energie en tijd erin steken anders gaat het niet.

De komende tijd (denk tot januari) zal ik eventjes rustig aan doen, en tijd voor mezelf nemen. Dat jullie het weten..