MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Zo stop je met het verzinnen van excuses

Excuses, we weten allemaal wel er eentje te verzinnen. Soms heb je echt gewoon geen zin om dingen te ondernemen, maar hoe kom je er dan onderuit? Er zijn een aantal excuses die wij allemaal verzinnen om nieuwe ervaringen niet te ondernemen.


Hebben we echt allemaal niet genoeg tijd? We leven allemaal in 2017, een jaar waar we het allemaal stuk voor stuk té druk hebben. De meeste mensen hebben daadwerkelijk gewoon geen tijd, om tijd voor 'zichzelf' vrij te maken. Jammer! Want zo kun je nooit de dingen ondernemen die je altijd wel wilde doen.

Je hebt er geen zin in

Soms heb je dat weleens: zelf heb ik dit in het weekend. Je hebt gewoon geen 'zin' om dingen te ondernemen. Maar soms moeten wij dingen ondernemen, zelfs als wij het niet willen. De meeste mensen zeggen dan ook: ' Dat doe ik morgen wel ', en dat herken ik helaas! En meestal lukt het dan ook niet. Excuses werken soms gewoon niet onderneem de dingen die je tegenhouden, zelf onderneem ik de laatste tijd ook veel meer óók met mijn angsten. Achteraf kun je trots op jezelf zijn

Geen geld dus ik ga niet

Vroeger, toen ik nog jong was had mijn vader geld. Maar mijn pa wilde nooit wat ondernemen met mij zonder geld op zak. En ik moet zeggen: met mijn moeder was het altijd vele malen leuker, creatiever moet ik zeggen. Is geld een obstakel? Nee, ik vind van niet. Zonder geld kun je zat dingen ondernemen!

Geen tijd

Naast dat je geen zin kunt hebben, verzinnen wij mensen ook weleens dat we geen tijd hebben. Het té druk hebben. Plan eens een keertje goed, en maak tijd vrij voor de dingen die belangrijker zijn. Maak er eens een soort 'Dagelijkse gewoonte' van. Maak tijd vrij voor leuke dingen: misschien een leuke vakantie? Maar wees wel reëel.
Wat voor excuus heb jijzelf weleens verzonnen om ergens onderuit te komen? Het lijkt me grappig om de weten.