MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Hoe ik nu omga met mijn paniekstoornis

Zoals jullie weten lijdt ik aan Paniekaanvallen. Heb ik een slechte dag moet ik er aan geloven vooral als ik iets druks ga doen. Daarom is het ook zo moeilijk voor mij om vooruit te plannen. Ik kan me meestal dan ook niet aan mijn afspraak houden en moet de afspraken meestal ook op de laatste moment cancelen.
Ik kan er soms ook gewoon niks aan doen. Meeste mensen kunnen dit niet begrijpen. Ik doe er juist ook heel veel aan. Ik raak al gestrest als een afspraak dichter in de buurt komt dan zit ik al gelijk: zal ik hem afzeggen of niet? Ik wou dat ik net zoals iedereen was. Perfect.

Ik weet ook wel dat niemand perfect is. Maar goed. Soms zijn mijn Paniekaanvallen wel onder bedwang te houden: Als ik bijvoorbeeld een goede dag heb (als de zon schijnt bijvoorbeeld.) klinkt gek maar toch is het zo. Als ik dan een Paniekaanval krijg kan ik het nog wel voor me houden. Dan zoek ik altijd een rustig plekje op en dan komt het meestal wel goed.

Waarom werk ik niet? - dat is een vraag die ik heel vaak krijg. Ik wil het heel graag geloof me. Maar ik kan het nu op dit moment nog gewoon niet aan. Het is moeilijk vol te houden want ik hou het meestal niet lang vol. Als ik zelf al naar het winkelcentrum ga hou ik het meestal hooguit 30 minuten vol. Laat staan een hele dag. Ik moet er niet aan denken.

Ook wat ik vaak hoor is: Hoe gaat het met je? - Eh, Ja fantastisch kan niet beter! Wat moet je hier nou op antwoorden? Wat ik meestal zeg is Ja, goed en met jou? Gewoon omdat ik hun ook niet wil confronteren met mijn problemen. En soms gaat het hun ook niks aan. Het zijn mijn zaken. Ik geloof wel dat sommige mensen het beste met je voor hebben hoor! Maar ik denk niet dat je dat midden op straat hoeft te zeggen.

Op dit moment gaat het Oké met me. Ik kan niet anders zeggen. Ik kom weer buiten maar nog niet helemaal alleen. Stapje voor Stapje kom ik er wel. Ik ben op dit moment bezig om me Rijbewijs te halen. En daar focus ik me op. Als ik én ga Rijlessen en ga Werken bijvoorbeeld. Dan wordt het onwijs druk in mijn hoofd. Serieus, het is nu al druk. Ha-ha ik ben altijd een druk te maker geweest hoor. Ik kan me echt om alles druk maken.

Ik heb de laatste tijd wel wat vaker last van een Paniekaanval. Maar dat zijn periodes.