MELLAAH

alles.in.een.life.blog

Mijn leven met PTSS

Al jaren kamp ik ben problemen zoals Paniekaanvallen, Hyperventilatie. Wat er de laatste 2 jaar erbij is gekomen is PTSS. Ik heb een traumatische ervaring meegemaakt (en nee, ik heb niet in het leger gezeten!)


PTSS betekend: Post Traumatische Stress Stoornis, als je bijvoorbeeld nu tegen mij zegt: Kom, laten we iets leuks doen dan ga ik niet de deur uit. 1 jaar geleden was het nog erger dan nu ik ging niet meer naar buiten, en ik durfde niet meer om naar buiten te lopen. Ik zat liever veilig thuis, waar niemand mij wat kon doen.

Op dit moment gaat het beter, maar nog niet Perfect. Ik ga wel naar buiten bijvoorbeeld om de hond uit te laten of boodschappen te doen, of een stukje te gaan fietsen. Maar ik doe nog steeds niet alles alleen. PTSS komt meestal voor bij mensen die in het leger hebben gezeten, die iets heftigs hebben meegemaakt. Natuurlijk heb ik zulke dingen niet meegemaakt, maar zo voelt het wel.

Het liefst wil ik nu naar buiten, en leuke dingen doen maar zo makkelijk is het niet. Ik moet stukje bij beetje oplossen. Soms voel ik me weer helemaal goed en dan krijg ik de volgende dag weer een terugval. Waar ik nu wel last van heb, als ik ergens ben geweest en ik kom thuis dan ben ik kapot. Ik moet dan 1 a 2 uur tot rust komen totdat weer iets kan doen. Ik hoop dat ik hier volgend jaar kan op terug kijken, en zeggen dat het allemaal waard was. Ik blijf hopen!